Spørsmål og svar

Hva er escape-rom?

Escape-rom er en sosial aktivitet for 2-8 personer som ønsker en utfordring utenom det vanlige. I et tematisk innredet rom fullt av spennende hemmeligheter, gjelder det å finne koder, løse oppgaver, vri hjernen, og kanskje viktigst av alt samarbeide, for å sammen overvinne tidsfristen på 60 minutter.

Dette er aktiviteten som passer perfekt til utdrikningslag, teambuilding, blåtur og andre sosiale sammenkomster!

Hvor kan jeg booke?

Driften er nå lagt ned.

Hvor er det?

Vi har to lokaler, med tre rom.

Munkens arbeidskammer er i Søndre gate 25. Se etter et lite, lilla skilt i smuget bak puben Three Lions.
Svanesang og Klasse 2B er i Olav Tryggvasons gate 40. Se etter navnet vårt, som står på toppen av et skilt ved døren, som er ved siden av inngangen til baren O'Learys.

 

Se "kontakt"-siden for kart.

Pris per person?

2 personer - 450 kroner (360 kroner for studenter/skoleelever)

3 personer - 410 kroner (328 kroner for studenter/skoleelever)

4 personer - 370 kroner (296 kroner for studenter/skoleelever)

5 eller flere personer - 330 kroner (264 kroner for studenter/skoleelever)

 

Legg merke til at alle priser er per person. En gruppe kan bestå av både studenter og ikke-studenter. Om du booker flere rom, kan alle betales samtidig, men prisen vil fremdeles bli regnet ut på bakgrunn av hvor mange som er i hvert enkelt rom (for eksempel betaler dere fremdeles 370 per ikke-student om dere er 4, selv om dere også er 4 i naborommet).

Barn 0-9 år går gratis, og telles ikke med i beregningen av personpris.

Hvordan betaler vi?

På forhånd, i lokalet eller med faktura.

 

Forhåndsbetaling skjer på bookingsiden vår - og vi foretrekker det! Men vi har forståelse for at man ikke alltid vet hvor mange som kommer. Det du gjør da, er å velge "pay later" under booking.

I lokalene tar vi bankkort, kredittkort, Vipps og kontanter. For kontant betaling er det fint om dere tar med eksakt beløp.

Om dere ønsker fakturabetaling, avtal dette på forhånd med oss på e-post (se "kontakt"). Send oss adresse og organisasjonsnummer, så fakturerer vi dere etter spillet.

Husk at dere kan forhåndsbetale når som helst etter at dere først har booket! Knappen over finner dere i e-posten dere fikk fra Bookeo da dere booket.

Det har skjedd endringer siden vi booket, hvordan endrer/kansellerer vi?

I e-posten dere fikk fra Bookeo da dere booket, trykk på den oransje knappen "View / change booking" (se over).

Frist for kansellering er 24 timer før. Men vi har forståelse for at spesielle situasjoner kan oppstå der kansellering må skje senere enn det. Ta i så fall kontakt med oss.

Er det skummelt? Hvordan ivaretas sikkerheten?

Våre rom er ikke horror-escape-rom, det vil si at de ikke er laget for å være skumle. Vi bruker ikke plutselige lyder, ting som spretter ut, eller effekter av noe slag som ikke du som spiller har kontroll over. Rommene er heller ikke klaustrofobiske - de er som vanlige rom, dere spiller med lyset på og dere orienteres om hvordan man kommer seg ut i en nødsituasjon. I Klasse 2B og Svanesang låses ikke dørene i det hele tatt, og i Munkens arbeidskammer orienterer vi om en måte døren kan åpnes på noen sekunder, som ikke innebærer å låse opp noe. Dette er selvsagt i tillegg til at rommene overvåkes hele tiden av deres spillvert.

Aldersgrense?

Vi har ikke satt noen nedre aldersgrense, da erfaring viser at det varierer mye fra barn til barn hvor mye de får ut av opplevelsen. Vi ser også at de barna som har likt det best har en tendens til å like å løse oppgaver fra før, og involveres skikkelig av de voksne.

 

På den annen side vi valgt å la barn opp til og med 9 år gå gratis, fordi tendensen er at så unge barn får en begrenset opplevelse.

Grupper av barn under 15 år må ha følge av en voksen.

Er rommene norske? Jeg ser bare engelsk her, må jeg kunne engelsk for å klare oppgavene?

Både rommene og nettsidene er på begge språk. Du trenger knapt å kunne engelsk i rommene, fordi hver gang du finner et stykke tekst du trenger innholdet i for å løse en oppgave, vil du finne to utgaver av teksten: En norsk og en engelsk (f.eks. på begge sider av et ark du fant). Av og til dukker det opp helt elementær engelsk, som å kunne telle litt, og enkelte biter med tekst man ikke trenger å forstå vil ikke være oversatt.

Dette ser ikke ut som noen utfordring for voksne, særlig ikke Klasse 2B?

Vær du trygg, alle våre rom er laget for å være en utfordring for alle! I Klasse 2B (og i noe mindre grad Munkens arbeidskammer) vil dere finne noen mer familievennlige oppgaver, men uansett alder på spillerne, kreves det en solid og koordinert innsats for å vinne det!

Selger dere gavekort?

Ja, det gjør vi! Gavekort av valgfri verdi kan kjøpes ved personlig oppmøte på et av våre lokaler. Ta kontakt, så finner vi en tid som passer for både oss og deg.

Universell utforming?

Våre lokaler er dessverre ikke tilpasset bruk av rullestol, vi beklager.

Noen av oppgavene er basert på hørsel og på farger (alle rom).

Kjæledyr?

Kjæledyr er ikke tillatt i eller utenfor lokalene.

Barnevogn?

Du kan fint ta med barnevogn inn i rommene.

Spesielle ønsker?

Ta kontakt med oss om dere ønsker dere å være flere enn grensene vi har satt (2-8), eller booke et tidspunkt vi ikke i utgangspunktet tilbyr, så skal vi se hva vi får til. Det kan også være at vi kan ordne noe mer du ønsker, om du har gode ideer!