Rommene våre

Munkens arbeidskammer
Sted: Søndre gate 25
Anbefalt gruppestørrelse: 3-8*

Det er lenge siden noen har hørt noe fra Munken i Nidarosdomen, spøkelsesmunken som med sine nattlige vandringer og messesang vakte oppsikt over hele Trondheim tidlig på 1900-tallet. Ingen visste hva han ønsket eller ville, og plutselig ble han borte uten et ord. Etter årelange undersøkelser har dere endelig klart å finne hans mytiske arbeidskammer, skjult i en kjeller i Søndre gate. Samtidig oppdager dere at munken ikke er helt borte... I det dere går inn i rommet smeller døren igjen bak dere og en svak stemme hvisker "60 minutter til skjærsilden tar dere!". Vil du og dine venner klare å finne ut munkens hemmelighet samtidig som dere kommer dere ut i tide?

Rommet befinner seg nede i en meget atmosfærisk kjeller med hvelvede murvegger. Finn bitene av munkens flere hundre år lange historie, og prøv dere på hans mange oppgaver inspirert av livet som munk. Fordi det vil være mange oppgaver å løse på en gang, anbefaler vi rommet for tre eller flere personer, dersom målet er suksess. 

*Vi anbefaler også Munkens arbeidskammer for grupper av spillere som ikke har spilt escape-rom før – men da bør man helst være fire eller flere. 

Rommet er ikke et horror-escape-rom (altså ikke laget for å være skremmende).

Svanesang --- (NYHET!)
Sted: Olav Tryggavsons gate 40
Anbefalt gruppestørrelse: 4-8

Dean Waylon er stjernen i bandet Us, Them, Or Dean. I kveld skal de ha sitt kick-off-show i Las Vegas på deres nyeste turné. I løpet av sin førti år lange karriere har livet i rampelyset gjort Dean noe overbærende og sløv. Fans og kritikere har alle ventet på at han skal legge musikken på hyllen snart, og Dean selv har gitt uttrykk for at denne turnéen fort blir hans siste. Som musikkjournalister i lokalavisen har dere backstage-pass og er ivrige til å intervjue Dean mens hans fortsatt er en aktiv artist. Showet skal snart starte og dere sitter med de andre journalistene i intervjusonen, men Dean er ikke å finne. Etter hvert er det klart at det er noe som er galt. Manageren til Dean sjekker garderoben hans og finner eiendelene hans, men ikke noe tegn til Dean. Rykter spres backstage og publikum begynner å mistenke at noe er galt. Mens andre reportere prøver å være de første til å blogge om denne merkelige utviklingen, sniker dere dere ubemerket inn i Deans personlige garderobe.


Finn ledetrådene og løs oppgavene mens dere gjenopplever karrieren til Dean Waylon. Hans eksentriske personlighet, så vel som hans lange liv som musiker, har satt et tydelig preg på det som venter dere der inne. Og det er ikke så rent lite å finne ut av, viser det seg, så her vil det nok være lurt å stille med en journalistgjeng på fire eller flere. Dersom dere er raske til å finne ut av Deans hemmeligheter, kan dere få deres livs scoop om hans forsvinning før sikkerhetsvaktene oppdager dere!

Rommet er ikke et horror-escape-rom (altså ikke laget for å være skremmende).

Klasse 2B
Sted: Olav Tryggavsons gate 40
Anbefalt gruppestørrelse: 4-8*

På tide å dra tilbake til skolebenken – i alle fall i en times tid! Vi har latt oss inspirere av TV-programmer som "Er du smartere enn en femteklassing?", og innredet vårt eget nostalgiske barneskoleklasserom! Vi har forberedt utfordringer som dere aldri fikk i skolegangen deres, men som dere kanskje skulle ønske at dere hadde fått? Men ikke la den søte fasaden lure dere; i vårt elleville rom Klasse 2B blir samarbeidet satt på prøve! Oppgavene er delt i fire skolefag med oppgaver som dere må koordinere hverandre til å løse parallelt, og til slutt kulminerer det hele i den store eksamensoppgaven Final Puzzle. Har dere det som skal til for å få bestått?

Som escape-rom flest er oppgavene mulig å løse uten å huske noe pensum på rams. Men på grunn av inndelingen i parallelle oppgavesett, bør dere helst stille med fire eller flere spillere. Hovedutfordringen ligger ikke i oppgavenes vanskelighetsgrad, men i antallet oppgaver som skal løses før timen er over.

Familier: Vi har hatt mange suksesshistorier med foreldre som har tatt med barna sine hit! Erfaring har vist at hvis barna liker å løse oppgaver fra før, og involveres skikkelig av de voksne, har mange det veldig gøy i dette tematisk harmløse rommet. Dessuten ser vi at mange barn gjør de mest åpenbare observasjonene lenge før de voksne gjør det! Men vi ser også at de aller yngste barna fort får en begrenset opplevelse, så barn under 10 år går gratis.

*Par: I utgangspunktet er ikke rommet designet for to spillere, men vi kan ordne en spesialutgave av Klasse 2B der dere kun skal løse to av oppgavesettene. Erfaring viser at dette er omtrent tilsvarende i utfordring.

Rommet er ikke et horror-escape-rom (altså ikke laget for å være skremmende).